Wereld Tai Chi Dag ZwolleProgramma 2018
workshop omschrijving en introductie leraren

Wereld Tai Chi Dag Zwolle Yin en Yang in balans
Wereld Tai Chi Dag Zwolle

HOME      

Stichting Gunga Din

Programma

Markt


Workshops

Contact


Ervaringen


Wat is :              
Tai Chi Chuan  
Chi Kung           
Pushing Hands  
Tai Chi Boksen 
Tai Chi Wapens
 
Docent Judith van Drooge heeft een Tai Chi school in Zwolle Inner Touch Tai Chi.
Judith is internationaal bekend en draait mee aan de wereldtop als erkend all-round Tai Chi-er. Zij beoefent sinds 1999 Tai Chi Chuan (Yang-stijl) en is rijkserkend leraar martial arts (NOC/NSF). Gediplomeerd door GrootMeester William Chi Cheng Chen (New York) en de Chinese Health Chi Kung Association (Beijing). Docent Judith van Drooge geeft les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Zij doet dit met toewijding en veel plezier en dat straalt zij ook uit in haar lessen. Zij beheerst verschillende technieken Tai Chi Chuan, Chi Kung, Meditatie, Pushing Hands en Wapenvormen.

Judith is organisator van het evenement de Wereld Tai Chi dag in Zwolle.
www.inner-touch.nl
10:30 uur Tai Chi Stok Een half uurtje kennismaken met een aangename vorm, waarin we gaan werken met ons lijf, ademhaling, intentie en de stok als werktuig, hulp middel.
Wereld Tai Chi dag Zwolle Judith van Drooge Inner Touch Tai Chi
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Saskia van Noort traint sinds 2004 tai chi bij Judith van Drooge en heeft bij Master Paul Lam instructeurstrainingen gevolgd voor de “Tai chi for Health” programma’s. In haar tai chi lessen nodigt ze uit om steeds bewust te zijn van hoe je beweegt en te voelen waar het nog moeitelozer kan. Onbewust is er vaak veel spanning in ons lichaam, wat op de lange termijn klachten kan veroorzaken. Met tai chi ontwikkel je je focus en rust, je ademhaling verdiept, coördinatie en evenwicht verbeteren en er ontstaat meer soepelheid. Door langzaam en met aandacht te bewegen is het een ideale zachte bewegingsvorm bij (chronische) pijn of bijv. reumaklachten. Saskia’s uitgangspunt is: iedereen kan meedoen met tai chi, ook met pijnklachten, N.A.H., M.S.  of revaliderend.
De zachte oefeningen ontspannen én versterken spieren, verminderen pijnklachten en vertragen osteoporose. Je ontwikkelt meer innerlijke kracht en energie.
Naast tai chi heeft zij sinds 2010 een praktijk voor Rebalancing®. 
In deze combinatie kan zij haar passie voor de wijsheid van het menselijk lichaam mooi uitdragen. Voor meer informatie over de Studio voor Bewustzijn & Ontspanning:
www.saskiavannoort.nl Saskia geeft les bij Inner Touch Tai Chi www.inner-touch.nl
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
13:00 uur Tai Chi for Health Ervaar de zachte kracht van tai chi; Mindful en ontspannen bewegen. M.b.v. verschillende principes uit de tai chi nodigt Saskia je uit meer bewustzijn te ontwikkelen in je lichaam en je dagelijkse activiteiten en laat je ervaren hoe je met meer gemak kunt bewegen. Effectiever bewegen met minder inspanning, waardoor pijn- en spanningsklachten kunnen verminderen. Met toegankelijke en veilige oefeningen, waaraan je zelfs zittend mee kan doen, verbeter je je conditie en levenskwaliteit. Doordat je de bewegingen langzaam en met aandacht uitvoert, is de kans op blessures nihil.
10:00 uur gezamenlijke start - warming up exercises. Preventief te werk gaan, een goede warming up is het halve werk. Een variëteit aan bewegingen die het circuleren van energie in het lichaam bevorderen. Voor een gezonde en vitale start!
10:30 uur Pushing Hands het samen bewegen en in samenspel elkaar laten bewegen.
WTCD Elders
Foto's  
   Heb jij zin om hier
   bij te staan in 2017?

    Meld je dan nu aan
!
15:30 uur gezamenlijke afsluiting - 18 Tai Chi Chi Kung bewegingen.
Een gemakkelijk te volgen reeks houdingen / bewegingen die vloeiend en geconcentreerd doorlopen worden. Het reflecteert het oneindige ritme van Yin en Yang. Door herhaling en verandering van focus ontwikkel je een diepere ontspanning en innerlijke kracht. Deze resoneert door als een golf van positieve energie over de aarde.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan, Tai Chi Chuan meester 7e graad, Sifu Tai Chi Nederland, Eco-Coach, exelent Eco-coach bij stichting Eco-Coach Sportstad Heerenveen, Consultant. Sinds 1970 is oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan en meester in 7e graad, Hans Lauxen, actief bezig met vechtsport. In 2001 maakte hij een studiereis naar China. Hij volgde daarbij trainingen van Grootmeester Jiang Nan in Xuchang, ging op audiëntie bij Xu Si, abt van een van de Shaolin kloosters en volgde en gaf een masterclass op de Kung Fu Universiteit Shaolin. Tijdens deze reis gaf Hans masterclasses bij en met verschillende andere Grootmeesters, onder andere in Xushou. Hans Lauxen trainde en studeerde met Grootmeester You Xande, Wudang Tai Chi, en volgde speciale trainingen met Grootmeester Prof. Z.G. Qiu, welke in 1992 werd verkozen tot beste leraar van Yangzhou. Verder trainde Hans in Nederland vele jaren met grootmeester Wang Yan.

Sifu Hans Lauxen brengt zijn kennis over op zijn Tai Chi leerlingen en leert hen het beoefenen van Martial Arts Tai Chi, Push Hands en Qi Gong. Als ECO-Coach bij stichting ECO-coach Heerenveen, coacht en traint Hans samen met andere eco coaches in de Epke Zonderland Topturnhal verschillende Olympische sporters, waaronder topsporters op europees, wereld en olympisch niveau. Daarnaast is hij werkzaam als consultant. Door zijn kijk op zaken en daar verder te gaan waar anderen stoppen, ontstaan er nieuwe inzichten en antwoorden op vraagstukken en zullen zich nieuwe wegen openen. www.taichinederland.nl
14:00 uur Tai Chi Applicatie De gevechtstoepassingen van de Tai Chi vorm vertellen ons veel over de vorm, waar intentie en aandacht moet liggen en hoe een beweging precies moet lopen. Dit alles maakt het zeer waardevol voor het uitvoeren van de vorm. De gevechtsaspecten kunnen ons bovendien helpen de balans tussen extern en intern goed te ontdekken, deze te beoordelen en verder te ontwikkelen.
15:00 uur Lange Speer Focus, evenwicht en beheersing van lichaam en geest worden pas echt op de proef gesteld met de lange speer. De lange Speer beweegt zich als een verlengstuk van het lichaam en we leren het gewicht van de speer (de punt is al 1 kilo) op te vangen en ons lichaam opnieuw in balans te brengen. Vanuit deze balans ontwikkelen we dan de kracht om de speer ook daadwerkelijk als wapen te kunnen inzetten en te steken.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Mark van den Berg geeft Tai Chi lessen in Wijchen. Sinds 1999 beoefent hij Tai Chi Chuan en in de loop van de jaren heeft hij zich naast de handvorm verder ontwikkeld in enkele Chi Kung vormen, maar ook wapenvormen zoals Tai Chi stok,  en meer recentelijk sabel en waaier. “Na al die jaren blijf ik me verbazen over de werking van lichaam en geest en het samenspel dat ontstaat bij de beoefening van Tai Chi Chuan. Daarbij haal ik erg veel plezier uit de partneroefeningen, de zachtheid van de oefeningen en het contact tussen de mensen.”   
www.taichichuanwijchen.nl
13:00 uur Stop applicaties stok is één van de wapens binnen Tai Chi toepassingen worden in 2 tallen uitgevoord. Achtzaam op veiligheid, altijd werken met en in je eigen kunnen en binnen je eigen grensen.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops  Pushing Hands
  Wedstrijdregels

 
12:00 uur Global Tai Chi Wave gezamenlijke oefeningen met de Tai Chi Bal.
Onder begeleiding van Wang Ning kalligraferen met penseel en inkt.
Mirke de Kruijf uit Zwolle is sinds 2013 leerling van Judith van Drooge bij Inner Touch Tai Chi. www.inner-touch.nl
Al snel volgde ze naast de Tai Chi handvorm ook andere lessen in pushing hands,
Chi Kung, waaier en stok. Daarnaast beoefent ze ook zwaard en sabel. “Elke vorm, al dan niet met wapen, vraagt een andere focus. Juist deze diversiteit zorgt voor een mooie aanvulling en verdieping in mijn vorm en training.” Momenteel volgt ze de opleiding voor Leraar Martial Arts in de discipline Tai Chi.
Gemiddeld traint Mirke zo’n 10 uur per week, daarnaast assisteert ze op regelmatige basis in de lessen en heeft ze ook een eigen groepen waar ze les aan geeft.
Pim van den Broek is op zijn 13e begonnen met kempo en heeft daarna vervolgens pencak silat en tae kwon do beoefend. Op zijn 24e is hij begonnen met taiji en heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in yoga en reiki. Hij heeft diverse langere reizen ondernomen naar Indonesië, Zuidoost Azië en China om zich meer te bekwamen in verschillende disciplines. Sinds 2006 is hij rijkserkend leraar martial arts in de discipline Taiji en is medeoprichter van het North Sea Tai Chi Festival, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij uitwisseling en ontmoeting de basis vormen. Lesgeven doet hij met passie, vol enthousiasme en met oog voor detail.. www.amsterdamtaichi.nl   www.northseataichi.nl
13:00 uur Chi Na Tai Chi is niet alleen voor ontspanning. De wortels liggen ook binnen zelfverdediging. Een onderdeel hiervan is het gebruik van klemmen om een aanval direct te stoppen, van Chi Na. Dat klinkt agressief maar is het juist niet. Het is met name een verhaal over openen en sluiten, van yin en yang. We gaan speels aan de slag met twee basisprincipes zodat je de effectiviteit zelf kunt ervaren.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Job is een ervaren instructeur in de International Golden Flower Tai Chi Association. Hij geeft  al meer dan 25 jaar lessen workshops in verschillende plaatsen in Nederland en  heeft vele instructeurs begeleid en opgeleid in Nederland, België en Engeland. Job bestudeerde sinds 1980 verschillende spirituele tradities en Martial Arts. Hij geeft lessen en workshops in martial arts als Tai Chi, Zhan Zhuang, Bagua, Xing-Yi, Speer en Zwaard. Ook geeft hij workshops in verschillende meditatieve en energetische methodieken.
Het is altijd een plezier om met Job te werken. Zijn levendige energie en wakkere geest, in combinatie met zijn warme en oprechte interesse in de medemens, staan garant voor een waardevolle leerervaring die voor lange tijd bijblijft. www.goldenflower.nl
15:00 uur  Tai Chi Toepassingen, ervaren van de Innerlijke Kracht met behulp van elkaar, het samenspel.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wang Ning werd geboren in Nanjing op 4 juli 1962.
Al in zijn jeugd leert dhr. Wang kalligrafie en Tai Chi Chuan.
Later houdt hij zich bezig met het oude schrift en leert zichzelf de kunst van het zegel snijden.Sinds 1989 woont hij in Duitsland en is daar werkzaam als vertaler, kalligraaf en zegelsnijder. Daarnaast doceert hij tai chi chuan en kalligrafie, met de daarbij behorende filosofie. Hij heeft er talrijke tentoonstellingen en demonstraties over kalligrafie en zegel snijden gehad  en vele artikelen geschreven over het Chinese denken, verder boeken geschreven en geïllustreerd. Ook is er een DVD-serie van zijn hand verschenen over het lesgeven in kalligrafie. www.wang-ning.de
10:30 uur Kalligrafie workshop kalligraferen met penseel en water en demonstraties kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Tijdens de wereld Tai Chi dag kun je bij hem een persoonlijk zegel laten maken. Daarbij wordt je naam naar het Chinees vertaald en verklaard. U kunt een kleine kalligrafie met uw naam als boekenlegger laten maken.
Kendama eenvoudige basis van de kendama en hoe deze door middel van techniek heel snel te bereiken is.
Joris Schweppe uit Zwolle. De Kendama is een Hand-oog coördinatie spel bedacht in japan, het is afgeleid van het traditionele cup n ball spel alleen heeft de kendama door zijn ontwerp honderden andere mogelijkheden. In japan word het al jaren gebruikt om kinderen hun coördinatie te verbeteren maar vooral om tussen de lessen door iets leuks te doen als afleiding. Europees kampioen en Nederlands kampioen Kendama Joris Schweppe laat U de eenvoudige basis zien van de kendama en hoe deze door middel van techniek heel snel te bereiken is.
12:00 uur Global Tai Chi Wave gezamenlijke oefeningen met de Tai Chi Bal. Onder begeleiding van Wang Ning kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Flyers en posters zijn af te halen bij Inner Touch Tai Chi Westerlaan 51 Zwolle.
WTCD Zwolle laat ieder tot zijn recht komen en een mooi plekje vinden op het festival.
13:00 uur Kalligrafie workshop kalligraferen met penseel en water en demonstraties kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
11:30 uur Tai Chi Zwaard en het zwaardsnij kunst. Kleine, met water gevulde petflesjes doorsnijden met een scherpzwaard geeft je de mogelijkheid om je werkelijke (tai chi) vaardigheid te evalueren. De moeilijkheid is de eenvoud en de eenvoud is de moeilijkheid. Het rechtzwaard, de ‘Jian’, heeft hierbij een speciale rol. Je zou verwachten dat de Dao, een kromzwaard, meer geschikt zou zijn als wapen om je vaardigheid te oefenen. Voor een slag- en hak wapen als de Dao is immers minder techniek vereist. De confrontatie met vaardigheden van tai chi is het rechtzwaard een goede leermeester Het rechtzwaard heeft meer  snijtechniek nodig, minder kracht en meer souplesse, is puur functioneel en vraagt om fysieke en mentale beheersing. En is daarmee een evaluatie gereedschap van je tai chi vaardigheid
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
11:30 uur Spiraal technieken Spiraling in pair work to enhance your energy flow and Push Hands techniques.
Created by the late Master Franco Mescola. The Biospirals Method makes use of the intelligence of the universe: the Spiral. 
15:00 uur Biospirals Method Presenting the first sequence of the Biospirals Method. Spiraling techniques. Free the joints and harmonies the body.
Gillian Reid was introduced to the art of Tai Chi Chuan yang style in Italy 1992 by Master Franco Mescola, disciple of Grandmaster Chang Dsu Yao and former head of the Tai Chi Research Centre. As a direct student, she followed Master Franco in his teachings over the years participating in the birth and growth of both the Tai Chi Research Center and The Biospirals Method School. Over the years Gillian has worked with many international Masters contributing to her growth and enrichment in the study of Chi Kung and Tai Chi Chuan. She graduated as a teacher in both The Tai Chi Research Center and The Biospirals Method School for which she presently teaches and coordinates the training school in England.  www.taichi.it
zo. 29 april geeft Gillian een workshop met uitgebreide informatie over Bio-Spiraal Methode www.inner-touch.nl/Gillian_Reid.html
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
11:30 uur Aanraken met aandacht Tijdens deze workshop leer je op eenvoudige wijze de aandacht naar binnen te brengen en bewust waar te nemen hoe het is om zowel aan te raken als aangeraakt te worden. We maken daarbij gebruik van een aantal basistechnieken vanuit Rebalancing.
15:00 uur Onbewuste verbindingen in het lichaam We gaan aan de slag met verbinding tussen boven en beneden in het lichaam. Het verbinden van de uitersten. Onbewust zitten er een aantal lijnen in het lichaam die het van belangrijke informatie voorzien met betrekking tot houding, evenwicht etc. Ik ga je deze verbindingen laten voelen en daarna gaan we dit praktisch gebruiken in Tai Chi. Van beginner tot gevorderde beoefenaar; ik beloof je een leuke ontdekkingsreis. 
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Dhyani Handels. www.bodymindinbalance.com
Het aanraken van het lichaam is een prachtige en directe manier om te komen tot meer bewustzijn. Het is de kwaliteit van de aanraking die het verschil maakt! Zonder oordeel, nieuwsgierig en zonder verwachtingen waarnemen en aangeraakt worden is niet alleen een verademing maar werkt ook helend en ontspannend.


Meer weten? Kijk op www.rebalancing-nederland.nl
rebalancing.nl/lof-voor-het-innerlijk-lichaam
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
14:00 uur Tai Chi waaier  Ervaar de kracht en sierlijkheid van dit wapen binnen de Tai Chi.
De workshops Liu He Ba Fa (waterboksen) worden verzorgd door Martijntje Goudsmit van Tai Chi Plus. Zij is in Europa en China opgeleid tot gecertificeerd leraar Tai Chi en Qigong en werkt o.a. met mensen met gezondheidsklachten. Sinds een jaar of tien geeft zij les in Steenwijk en omstreken. In 2012 studeerde zij 3 maanden bij de bekende Tai Chi meester Luo Mei Juan in China. Die nodigde haar in 2016 weer uit om op haar school in Yangshuo les te komen geven.
‘Tai chi chuan beoefenen is als een levenslange ontdekkingsreis’, aldus Martijntje. ‘Het smaakt alleen maar naar meer. Afgelopen zomer maakte ik bijv. voor het eerst kennis met Liu He Ba Fa . Met veel plezier leerde ik bewegen op deze manier van meester HuaXiang Su uit Guangzhou. En met het allergrootste genoegen laat ik je proeven van het waterboksen tijdens een workshop op de WTCD 2018 in Zwolle.’ www.taichiplus.nl
10:30 uur Liu He Ba Fa (zes technieken, acht harmonieën). Behalve Tai Chi Chuan bevat het elementen uit de Bagua en Hsing-I. Het wordt ook wel waterboksen genoemd en het heeft iets verrassends.
14:00 uur Waterboksen (zes technieken, acht harmonieën). Behalve Tai Chi Chuan bevat het elementen uit de Bagua en Hsing-I. Het wordt ook wel Liu He Ba Fa genoemd en het heeft iets verrassends.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Laura Stone is sinds 1972 jaar actief als T’ai Chi Ch’uan beoefenaar, leraar en organisator. Zij is gefascineerd door het zachte geaarde contact, het vloeiend bewegen en het creëren van de ruimte.
Meditatie, pianospel, yoga en persoonlijke ontwikkeling kleuren haar persoonlijke manier van lesgeven.
In januari 2018 is ze door Grootmeester William C. C. Chen als Grootmeester erkend.

Meer info over haar school in Deventer en haar levensloop vind je op www.thestudiotaichi.nl
11.30 uur Zacht contact Tijdens deze workshop gaan we zacht, volledig contact onderzoeken. Wij passen dit toe op één ontwortelingstechniek uit de push hands. Dit om de moeiteloze kracht en de vreugde van het samenspel te kunnen ervaren. Iedereen is welkom.
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Luoke Chen is begonnen met het leren van Tai Chi Chuan en Shaolin martial arts in 1982 met Meester Shu Lao Yang in Taipei, Taiwan. Later  heeft hij vele vormen geleerd van o.a. Meester Shiu Yao Rosa Chen (Taiwan). Nu geeft hij voornamelijk les in Wuppertal en op verschillende collages door heel Europa. Hij is lid van de World Tai Chi Chuan Federation, Taiwan republiek van China (WTCCF). Hij zet zich in en is vice president van de International Tai Chi Federation en is president van het Europese departement (ITCF). Hij is bevoegd Jury en scheidsrechter en coached o.a. het Duitse Taiji Team naar wedstrijden . Hij zal met een aantal mensen een presentatie geven tijdens de Wereld Tai Chi dag in Zwolle. Kom kennismaken met Luoke Chen.
14:00 uur Tai Chi Stok  volgens de leer van Meester Chen Pan - Lingor
terug naar boven
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties